Domaine Laurent Tribut

Laurent Tribut trouwde met Marie-Clotilde Dauvissat (de dochter van René Dauvissat) en rolde zo de wijnmakerij binnen. De familie Dauvissat had lang daarvoor al zeer goede Chablis wijngaarden, gelegen naast hun eigen Premier Cru’s, gekocht zodat hun kinderen ook wijnmakers konden worden als ze dat wilden. En dat is precies wat Laurent Tribut en Marie-Clotilde hebben gedaan.

Het is een klein familiebedrijf waar Laurent werkt op 5 hectare wijngaarden waar zij bescheiden hoeveelheden Chablis produceren. Marie-Clotilde regelt de zakelijke kant. Ze wonen met hun kinderen aan hun wijngaarden in een grote boerderij vlakbij Vincent Dauvissat. De dochter van Laurent en Marie-Clotilde, Solange, is inmiddels ook in het familiebedrijf gaan werken als wijnmaakster.

Laurent Tribut heeft zijn wijnen eerst jarenlang gemaakt in de kelders van Dauvissat. Inmiddels is Laurent verhuisd naar kelders in Poinchy, net buiten Chablis. Daar worden de wijnen nog steeds gemaakt op de manier die kenmerkend is voor Dauvissat. Oogsten met de hand en gisting in temperatuurgecontroleerde tanks van emaille. Een percentage van de wijn rijpt in oude eikenhouten vaten. De vinificatie gebeurt 5 tot 6 weken voor het bottelen en bij het bottelen gebruikt men een lichte filtering.

De Chablis wijnen van Tribut zijn te omschrijven als fris en levendig met heerlijk fruit, citroen-achtige aroma’s, kruidige appelsmaken, een goede balans en een zijdezachte afdronk. De Premies Cru wijnen zijn meer complex maar harmonieus met hun geroosterde, citrus-achtige smaken. De wijnen van Laurent Tribut kenmerken zich door evenwicht en mineraliteit. De Premier Cru’s komen het beste tot hun recht na 4 tot 5 jaar rijping. Zelfs de Chablis Village kan een paar jaar nodig hebben om op zijn best te worden. De wijnen worden in eigen beheer gebotteld en verkocht in heel Europa en zelfs in Japan en de Verenigde Staten.

Wijnen van Laurent Tribut

Winkelwagen