Over ons

De Bourgogne is één van de meest gewaardeerde wijnregio’s ter wereld, gelegen in het oosten van Frankrijk. Het gebied staat bekend om zijn goede, bijzondere, en soms kostbare, wijnen. Denk aan een Chablis of Montrachet, of aan een Santenay, Vosne-Romanée of Pommard. De wijnproductie in de Bourgogne heeft plaats in de Côte d’Or (Côte de Nuits en Côte de Baune), de Chalonnais, de Mâconnais, Beaujolais en in de Yonne rondom Chablis. En eigenlijk draait het ‘maar’ om twee druivenrassen: Chardonnay en Pinot Noir. Ondanks het beperkte aantal druivenrassen, gaat het om duizenden verschillende wijnmakers en wijnen. Wijn met allen hun eigen karakteristieken, achtergronden en expressies van het terroir.

De Pinot Noir druif gedijt goed in de Bourgogne en wordt gebruikt om de meest verfijnde rode wijnen ter wereld te maken. Deze wijnen zijn bekend om hun complexiteit en rijkdom van aroma’s, met tonen van rood fruit en kruiden. De rode wijnen van de Bourgogne variëren van licht en fruitig tot vol en krachtig, afhankelijk van het terroir en de wijnmaker. De Chardonnay druif is voor witte wijn de belangrijkste druif in de Bourgogne, die gebruikt wordt om enkele van ‘s werelds beste witte wijnen te maken. Denk bijvoorbeeld aan een Montrachet, Chablis of Meursault. Deze wijnen hebben een ongeëvenaarde elegantie en finesse, met een unieke mineraliteit en complexiteit. De witte wijnen variëren van fris en fruitig tot rijk en vol, ook weer afhankelijk van de stijl en de maker.

Bijzondere wijnen

Als liefhebbers/verzamelaars en zeer frequent bezoekers van de Bourgogne – met uiteraard ontelbare bezoeken aan wijnmakers – moesten we in 2021 concluderen dat we een aardige wijnverzameling hadden aangelegd. Wat begon als hobby groeide uit tot een bedrijf(je) en tot deze webwinkel. Een online shop waarmee we anderen kennis willen laten maken met de bijzondere wijnen die de Bourgogne te bieden heeft. Wijnen van beroemde wijnmakers die vaak lastig te krijgen zijn. Maar ook wijnen van kleine huizen die in Nederland (nog) geen bekendheid genieten. Maak kennis met exceptionele wijnen uit de Bourgogne.

Zeldzame wijnen

Wat is ons zo aanspreekt aan de Bourgogne en de wijnen die er gemaakt worden, is de kleinschaligheid en authenticiteit. Oogsten worden beperkt. Dit levert kwalitatief goede, maar zeldzame wijn op. Van sommige cuvée’s wordt maar een enkel vat geproduceerd. Die wijn is dus soms gewoon op en niet meer verkrijgbaar. Die zeldzame wijnen verzamelen wij. Overigens aangevuld met wijnen die wel groter worden geproduceerd en die wel voor iedere gelegenheid ontkurkt worden.

In de Bourgogne zit er een kurk op een fles, en is de draaidop ver te zoeken. Soms wordt de kurk zelfs afgesloten met een capsule van was. Ook treffen we maar zelden een streepjescode op flessen aan. De wijnen eindigen immers bijna niet bij supermarkten of groothandels. Hier eindigen hooguit de wijnen van hele grote organisaties of coöperaties. De wijnmakers zijn ook helemaal niet ingesteld op schaalgrootte en het ‘veroveren van markten’. Het draait om het product. Om de kwaliteit en beleving van de wijn. Zo zijn er wijnmakers die een bepaalde cuvée gewoonweg niet uitbrengen als ze niet tevreden zijn over het resultaat. Vakmanschap staat hier hoog in het vaandel. En de domaines worden dan dus ook vaak doorgegeven van ouders op kind. Dat zorgt voor een ongeëvenaarde betrokkenheid en trots. En dat proeft u in de wijn. De wijnen die wij verkopen, drinken we zelf. We verzamelen ze en genieten ervan. We geven ze cadeau bij verjaardagen, huwelijken en met kerst. De wijnen zijn bijzonder, zeldzaam en soms kostbaar. Sommigen wijnen worden dus pas bij speciale gelegenheden gedronken. Iedere wijn heeft een verhaal.

We categoriseren onze wijnen op wijnmaker en op appellatie. Waarbij we onderscheid maken in regionale-, Village- en Grand Cru appellaties. Zo kunt u filteren op de wijnmaker maar ook op het soort wijn. Ook bieden we een geavanceerde zoekfunctie aan om snel de juiste wijn te kunnen vinden.

Winkelwagen