Domaine Jean-Louis et Jean-Christophe Bersan

De Bersans wonen al heel lang in Saint-Bris le Vineux. Het domaine is sinds de Franse Revolutie in de familie. Daarvoor was het van monniken. De indrukwekkende kelder van het domaine dateert uit de 11e eeuw. De kelders zijn verbonden met een netwerk van ondergrondse gangen die werden gebouwd door de monniken van de Tempeliers en die dienden als schuilplaats voor de inwoners van het dorp.

In hun wijngaarden – met zo’n 20 hectare oppervlakte – werken Jean-Louis en Jean-Christophe Bersan volledig biologisch dynamisch. De druiven worden geperst in een moderne kelder, met aandacht voor tradities en up-to-date technologie. De familie Bersan hecht veel belang aan een traditionele en natuurlijke vinificatie om de expressie en het behoud van het terroir te bevorderen. De oogst gebeurt overwegend handmatig. Gevolgd door natuurlijke vinificatie met inheemse gisten en licht zwavelen bij het bottelen.

In de wijngaarden worden verschillende druivenrassen verbouwd. De voor de Bourgogne zo typische Chardonnay en Pinot Noir ontbreken natuurlijk niet, maar ook Aligoté en Sauvignon Blanc worden hier geplant. Saint-Bris is de enige appellatie in de Bourgogne voor Sauvignon Blanc. Deze wijnen zijn aromatisch en fruitig.

Vader en zoon produceren in totaal 15 verschillende wijnen, van regionale appellations zoals Bourgogne Aligoté en Bourgogne Côtes d’Auxerre, Village appellaties zoals Irancy en Saint-Bris, tot aan Chablis Premier Cru’s. Twee ervan zijn Saint-Bris cuvées. De meeste wijngaarden liggen in Saint-Bris le Vineux, maar ook in enkele dorpen tussen Saint-Bris le Vineux en Auxerre. De stijl van de wijnen is typisch Bourgondisch. Ondanks dat het zo dicht bij Chablis ligt is de bodem totaal anders, met meer klei. Dit geeft de wijnen een ander soort mineraliteit.

Wijnen van Jean-Louis & Jean-Christophe Bersan

Winkelwagen