Domaine Jeremy Arnaud

Jeremy Arnaud stamt uit een wijnmakersfamilie in Chablis. Pas laat in zijn opleiding raakte hij echt geïnteresseerd in wijn. Hij volgde een opleiding tot oenoloog en liep veel stages in de wijnwereld. Het ging meteen hard voor Arnaud. Hij is een ‘rising star’ in Chablis. In plaats van te gaan werken op het domaine van zijn familie, besloot hij te proberen zichzelf te bewijzen met een eigen, heel klein, domaine van 0,55 hectare in Viviers waar hij alles op zijn manier kon doen. Dit gaf hem een fantastische start.

Zijn wijngaard (Vau de Vey) is beplant met wijnstokken uit de jaren 80. Hij kweekt gras tussen de rijen omdat de helling erg stijl is. Zo voorkomt hij erosie. Oogsten gebeurd met de hand, gebruik van zwavel en ander ingrijpen worden zo minimaal mogelijk gehouden. Arnaud kiest ook voor lange rijping en geen filtratie. Hij streeft naar het maken van natuurlijke wijn, maar wil tegelijk de expressie van de druif, het terroir en het oogstjaar boven alles stellen. Het resultaat is elegante wijn, met energie en balans.

Voor Jeremy is ‘een grote wijn de creatie van de bodem die alleen dankzij het menselijke werk kan worden onthuld’. De kwaliteit van een wijn wordt verkregen op het niveau van het perceel, en vervolgens is het aan de wijnmaker om die te behouden vanaf het oogsten tot aan de botteling.

Wijnen van Jeremy Arnaud

Winkelwagen