Weer een perfecte Chablis van deze beroemde wijnmaker. Ingetogen, kalkachtige mineraliteit en citroenaroma’s. Complexe neus van groene appel en onrijpe citroen. Knisperend in de mond. Het typische oesterschelpenkarakter van Chablis. Zoals alle wijnen van Raveneau zeer gewild en zeer beperkt geproduceerd. Een zeldzame en kostbare wijn.
- Druif: 100% Chardonnay
- Inhoud: 75cl
- Jaar: 2014
- Bewaarpotentieel: meer dan 20 jaar
- Afsluiting: kurk (natuurlijk)
- Wijnbouw: biologisch
- Herkomst: Chablis, Yonne
Raveneau oogst met de hand. Al het fruit komt van eigen percelen. De druiven worden direct na aankomst in de kelder geperst en een halve dag gerijpt. Fermentatie gebeurd met inheems gist in roestvrijstalen vaten. Zodra de alcoholische en malolactische fermentaties zijn afgerond, worden de wijnen van hun droesem gehaald en gedurende 12 tot 15 maanden in gebruikte feuillettes (de traditionele vaten van 132 liter van Chablis) gedaan. Alleen de fijne droesem wordt bewaard. De vaten zijn gemiddeld zeven tot acht jaar oud en geven geen (nieuw) eiken aroma’s en smaken af. Ze helpen de wijn voorzichtig te ‘openen’ tijdens de élevage. Na dit rijpingsproces worden de wijnen gedurende 3 tot 6 maanden teruggebracht naar roestvrijstalen vaten voordat ze worden gebotteld. Raveneau wacht na het bottelen vaak nog 6 maanden voordat de wijnen worden vrijgegeven.